Skopelos Townin oranssit katot

skopelos town 4

Skopeloksen pääkaupunki on Skopelos Town (usein vain Skopelos tai Hora). Hotellimme ei sijaitse Townissa, vaikka ensin varasinkin meille hotellin juuri sieltä. Kyseisessä hotellissa ei ollut tilaa meille riittävän pitkäksi ajaksi, joten majoituimme Neo Klimaan eli kauas lounaisrannikolle. Valinta on osoittautunut oikein sopivaksi vaellusten kannalta.

skopelos town 10

Kaupungeilla on kuitenkin aina oma viehätyksensä, ja jopa me kaipaamme vilkkaampaa kaupunkielämää joinain päivinä, mieluiten ripoteltuna sopivissa annoksissa patikointipäivien väliin. Olen huomannut, että mies ei niin perusta kreikkalaiskaupunkien kapeista käytävistä asuinalueiden keskellä, mutta täytyyhän niillä alueilla silti käydä. Kun luin matkaoppaasta, että Skopelos Town tunnetaan oransseista katoistaan, halusin päästä näkemään juuri ne, vaikka oransseja kattoja on monissa paikoissa ja maissa. Tykkään oransseista katoista sen verran, että olen kuvannut niitä esimerkiksi Madeiralla, Lissabonin Alfamassa ja muualla Kreikassa. Jostain syystä kuvaan aina myös pyykkinaruja ja vaatteita; toisten ihmisten arjessa, joka on itselle niin eksoottista ja kaukaista, täytyy olla jotain vetoavaa.

skopelos town 5   skopelos town 6

Kreikan tyypilliset värit ovat niin houkuttelevia. Sininen taivas, turkoosi meri, vihreä luonto ja oranssit katot – mitä muuta enää tarvitsee olla?

skopelos town 9

skopelos town 3   skopelos town

skopelos town 11

Päätimme kaupunkipäivän uimalla Neo Kliman rannalla, jolla kuvasin alla olevan auringonlaskun. En koskaan kyllästy auringonlaskuihin, niitä ei voi nähdä yhtäkään ylimääräistä. Ajattelevatkohan kaikki samalla lailla vai vain auringon hylkäämät suomalaiset? Jos Suomessa ei suostu paistamaan, niin tässä on teille kaikille aurinko!

skopelos town -päivä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.