Yhden hengen suklaakakku mikrossa (vegaaninen)

Mikä sen mukavampaa kuin tehdä hetken mielijohteesta mehevä suklaakakku mikrossa! Törmäsin kakkuohjeeseen, kun varta vasten etsin vegaanisia ja rasvattomia reseptejä. Ohjeessa houkutti yksinkertaisuus, nopeus, aito suklaa ja itse taikinan rasvattomuus.

Kakusta tuli niin kostea, täyteläinen ja runsaan suklainen, ettei reseptiä millään uskoisi rasvattomaksi, aivan niin kuin ei porkkanakakkuakaan taannoin. Suklaakakku ei kuitenkaan ole läheskään yhtä makea kuin porkkanakakku, mutta siitä voi toki halutessaan tehdä makeamman. Sanoisin kakkua silti sopivan makeaksi, koska se tyydytti jopa minut, joka pidän paljon makeasta enkä pidä itseäni erityisen tottuneena vähään makeaan.

Jos makeutuksen määrä tuntuu vähäiseltä, suosittelen käyttämään tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on vain reilu 50-prosentinen 70-prosenttisen (saati suuremman pitoisuuden) sijaan. Näin kakusta tulee hivenen makeampi ilman että reseptin sokerimäärää tarvitsee lisätä.

Näyttää taikinanakin aika houkuttelevalta.
Näyttää taikinanakin aika houkuttelevalta.

Taikina

 • 3 rkl täysjyvävehnäjauhoja
 • 1 rkl kauraleseitä
 • 2 rkl täysruokosokeria (intiaanisokeria)
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 1/4 tl leivinjauhetta
 • 3 rkl kauramaitoa
 • reilu 1/2 dl makeuttamatonta omenasosetta (tai muuta hedelmäsosetta)
 • vaniljauutetta
 • ripaus kanelia
 • 2 – 3 rkl vegaanista tummaa suklaata
 1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
 2. Sekoita märät aineet keskenään. Yhdistä märät ja kuivat aineet ja sekoita. Lisää suklaahiput joukkoon.
 3. Kaada taikina kahvikuppiin ja mikrota täydellä teholla (1000 W) kolme minuuttia.
Jäähdytystä mikrotuksen jälkeen.
Jäähdytystä mikrotuksen jälkeen.

Kakkua ei ole ohjeen mukaan tarkoitus kumota, eikä se ehkä onnistuisikaan, koska kakku on niin mehevä eikä taikinassa ole rasvaa liukastamassa sitä. Kakku on mielestäni herkullisinta vähän lämpimänä (ei kuumana, koska maut eivät silloin tule yhtä hyvin esiin), suklaa ihanasti sulaneena. Tuntuu, että ohjetta voisi varioida vaikka kuinka paljon, ja silti kakusta tulisi hyvä, jos vain pitää raaka-aineiden suhteen samana.

Makeutuksen tilalle voisi varmasti laittaa esim. steviaa, jauhoseoskin voi koostua monenlaisista jauhoista ja hedelmäsose voi yhtä lailla koostua mistä vain hedelmistä tai marjoista. Itse käytin Piltin sokeroimatonta mustikka-omenasosetta. Useimmat 70-prosenttiset tummat suklaat ovat automaattisesti vegaanisia, ja noin 50-prosenttisen kaakaopitoisuuden omaavia vegaanisia tummia suklaita löytyy esim. Brunbergilta ja Pandalta.

Lopullinen tuotos juuri sopivan jäähtyneenä.
Lopullinen leipomus juuri sopivan jäähtyneenä.

Vaikuttaako kokeilemisen arvoiselta? Onko sinulla ylipäänsä kokemuksia mikrossa tehtävistä sämpylöistä, pullista tai kakuista?

Lue myös: Panin paremmaksi (Linkin takaa löytyy sama resepti, mutta vielä yksinkertaisempana ja herkullisempana!)

2 vastausta artikkeliin “Yhden hengen suklaakakku mikrossa (vegaaninen)

 1. Namm! Onpas mainion oloista kaakkelssonia! Suklaan määrä ei päätä huimaa (/huolestuta)! :-D täytyy kokeilla!! Oon tehnyt joskus jotain omaa mikrokakkuversiotani. Se ei kylläkään ollut tarpeeksi makeaa herkkusuuni makuun.. siinä oli summittain raakakaakaojauhetta, hunajaa, jotain maitojuomaa, kaurahiutaleita, psylliumia ja vehnäjauhoja! Paljon samoja :-) oletko suunnitellut juhannusherkkuja? Vietän grilli-iltaa ja ajattelin grillailla muhkeakasviksisen ja runsaasti ananasta sisältävän tofuhampparin (jos toisenkin)!

  Tykkää

  1. Mukavaa, että kakku vaikuttaa kiinnostavalta! :) Kiva oli kuulla myös aikaisemmasta mikrokakkukokeilustasi. Kakut eivät tosiaan aja asiaansa, jos makeutta ei ole riittävästi. Tässä ehkä on jo sellaisenaan, tai viimeistään sitten, kun lisää makeutuksen määrää haluamallaan tavalla.

   Juhannusherkkujen kohdalla olen ollut laiska ja pääsen valmiiseen pöytään vanhempien luo, kun mies on töissä koko juhannuksen. Uskon, että kasvisten lisäksi menuun kuuluu jotain maustettua vegaanimakkaraa vehnästä (niin en jää ilman, kun muut syövät makkaroitaan). Kuulostaa todella herkulliselta tuo ananas-tofuhamppari, slurpsis! :) Pisteet sulle, kun reippailet itse omat juhannusherkkusi! :-D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s