Mansikkajäätelö ja suklaa-maapähkinävoijäätelö (vegaaninen)

mansikkajäätelö

Nyt kun on kesä (vaikka lämmön puolesta ei siltä tunnukaan), jakamaani banaanijäätelön ”ohjetta” on klikkailtu tavallista enemmän. Veikkaan, että banaanipohjaista jäätelöä halutaan kokeilla ensisijaisesti sen takia, että se on niin paljon terveellisempää ja kevyempää kuin tavallinen jäätelö. Mutta koska banaanijäätelö on myös vegaanista, se tekee herkusta vielä mainiomman. Niin kuin missä vain ruoassa tai herkussa, vaihtelu virkistää, joten päätin kokeilla eri jäätelömakuja Joanna Soh’n innoittamana. Makuja voi totta kai varioida loputtomiin, mutta koska minulla sattui olemaan kaikki tarvittavat aineet kaapeissa, tein mansikkajäätelöä ja suklaa-maapähkinävoijäätelöä.

Yhteen jäätelöannokseen kuluu kaksi banaania. Viipaloi niin monta banaania kuin haluat ja laita ne pakastimeen useammaksi tunniksi tai pidä ne siellä esim. yön yli. Jotkut pitävät huolen siitä, että pakastimessa on aina banaania, se ei siis mene miksikään, vaikka olisi pakastimessa päiväkausia. Kannattaa käyttää mahdollisimman kypsiä banaaneja. Jopa ylikypsät soveltuvat jäätelöön erinomaisesti (ylikypsä maku katoaa, ja jäljelle jää vain ihana makeus). Jäiset banaanit voi ottaa hetkeksi huoneenlämpöön sulamaan ennen jäätelön valmistusta. Valmista jäätelöä ei ole pakko syödä heti, jos tekee isomman erän, vaan se säilyy pakastimessa viikon tai pari.

suklaa-maapähkinävoijäätelö 2  mansikkajäätelö 2

Mansikkajäätelö

(1 annos)

 • 2 keskikokoista banaania
 • 1 dl (tai enemmän) mansikoita
 • lisää mansikoita koristeluun
 1. Sekoita banaanit kermaiseksi massaksi esim. monitoimikoneessa tai tehosekoittimella.
 2. Lisää joukkoon mansikat ja sekoita tasaiseksi. Voit joko sekoittaa kaikki mansikat tasaiseksi tai jättää osan mansikoista isommiksi paloiksi.

Suklaa-maapähkinävoijäätelö

(1 annos)

 • 2 keskikokoista banaania
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • 1 rkl maapähkinävoita
 • 1 rkl tummaa suklaata pilkottuna
 1. Sekoita banaanit kermaiseksi massaksi esim. monitoimikoneessa tai tehosekoittimella.
 2. Lisää kaakaojauhe ja maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon suklaahiput.

suklaa-maapähkinävoijäätelö

Banaanipohjaisista jäätelöistä tulee aina onnistuneita, jos on vähänkään toimiva kone, jolla niitä veivaa. Lähipiirissäni moni on kokeillut perusbanaanijäätelön tekoa, ja lähes kenelläkään ei ole riittävän jykevää kodinkonetta soseuttamaan jäisiä banaaneja kunnolla. Niinpä he joutuvat laittamaan jotain nestettä (esim. mantelimaitoa) joukkoon, jolloin maku on yhä hyvä, mutta rakenteesta ei tule niin jäätelömäinen. Mitä huonompi laite, sitä enemmän joutuu laittamaan nestettä (tai käyttämään liian sulaneita banaaneja), jolloin lopputuloksena on smoothie jäätelön sijaan. Smoothie voi myös olla oikein hyvää, mutta banaanin maku on silloin voimakkaampi. Banaanijäätelö kun on siitäkin hyvää, että se ei maistu ollenkaan niin banaaniselta kuin huoneenlämpöinen banaani, mikä on suuri etu tavoitellessa muita makuja.

4 vastausta artikkeliin “Mansikkajäätelö ja suklaa-maapähkinävoijäätelö (vegaaninen)

 1. Olin aikeissa ottaa raparperispelttimannapuuroa ja kauramaitoa iltapalaksi kun postauksesi osui silmiini. Jäätelöt olivat niin herkullisen näköisiä sopivasti sulaneina, että välittömästi alkoi tehdä mieli jätskiä (onneksi minulla oli jämät suklaanmakuista kaurajäätelöä vielä pakkasessa). Huomenna on käytävä kaupassa hakemassa aineet molempiin herkkuihin. Harmi vaan, että minullakaan ei ole kummoista monitoimikonetta, joten luultavasti saankin aikaiseksi vain smoothia…:)

  Tykkää

  1. Kiva kuulla, että jäätelökuvat näyttivät noin herkullisilta. :) Ei kuulosta hullummalta kyllä tuo puurokaan. Olen jo pariin kertaan unelmoinut mannapuurosta (ajatella, että yksi parhaita lapsuuden herkkujani eli mannapuuro sopii niin upeasti tärkkelysfilosofiaan), mutta en ole vieläkään muistanut ostaa mannaryynejä.

   Jäätelöstä vielä: Onneksi heikommallakin koneella voi silti saada hyvänmakuista mössöä, rakenteesta vain tulee löysempi, jos joutuu lisäämään jotain nestettä liukasteeksi. Jos banaanit sulavat tarpeeksi kauan huoneenlämmössä, ehkä heikkotehoisempikin kone voisi pärjätä silloin ilman suurta määrää nestettä. Tsemppiä kokeiluun! Tule vaikka kertomaan myöhemmin, kuinka kävi! :)

   Tykkää

 2. Kokeilin molempia versioita ja tykkäsin eniten suklaasta! Kyllä se niin on, että maapähkinävoita on vaikea peitota.:) Banaanijäätelön teko sellaisenaan olikin minulta jo jäänyt, joten muistin virkistys ja uudet maut tulivat hyvään saumaan. Kiitos!
  p.s. Todella hienot kuvat, annokset ovat kuin jostain gelateriasta!

  Tykkää

  1. Kiitos kivasta palautteesta, moui! Minun oli ensin vaikea nimetä omaa suosikkiani, mutta ainakin pakastamisen jälkeen suklaa-maapähkinävoi maistui minustakin paremmalta. Jäätelö oli täyteläistä ja rikasta. Mansikkaversio on paljon kevyempi (pähkinä, rasva, kaakao ja suklaahiput puuttuvat), ja on siksi kokonaan eri tyylinen kuin tuhdimpi suklaa. Pakastamisen jälkeen mansikkajäätelö muistutti hyvää sorbettia. Heti syötynä se oli muistaakseni jäätelömäisempää. Täytyypä kokeilla uudestaan! :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s