Bataatti-linssipata (vegaaninen, rasvaton)

bataatti-linssipata 3

Jaan nyt yhden suosikkireseptini. Bataatti on perunan ohella oikeaa superruokaa ravintoaineiltaan, samoin linssit, joista saa runsaan tärkkelyksen lisäksi myös paljon proteiinia. Niin kuin lähes kaikissa sopissa ja pataruoissa, myös tässä padassa kaikki työ tulee aineiden kuorimisesta ja pilkkomisesta. Ohjeen löysin aikoinaan Yhteishyvältä, ja teen sen aina vähintään tuplana, tällä kertaa kolminkertaisena.

Kaksi annosta
 • 200 g bataattia
 •  1 sipuli
 • 1 – 2 valkosipulin kynttä
 •  (tilkka öljyä)
 • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
 • 1 tl currya
 • cayennenpippuria
 • 2 dl punaisia linssejä
 • 1/2 punaista paprikaa
 • 5 dl kasvislientä
 1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuutioi paprika.
 2. Kuullota bataattia, sipulia, paprikaa ja valkosipulia muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja kasvisliemi.
 3. Keitä viitisen minuuttia. Lisää sitten linssit ja keitä noin 10 minuuttia eli kunnes ruoka on kypsä. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarkista maku.

bataatti-linssipata 5

Minä tein padan muuten ohjeen mukaan, mutta jätin öljyn ja kuullottamisen kokonaan pois, ja käytin punaisen paprikan lisäksi myös vihreää paprikaa. Öljyn poisjättämistä ei huomaa maussa ollenkaan, ja sitä olisi muutenkin ollut reseptissä hyvin vähän. Joskus korvaan kasvisliemikuutiot omilla mausteseoksilla, mutta nyt käytin luomukasvisliemikuutioita. Niissä on pikkuisen rasvaa, eli niitä käyttämällä pata ei ole täysin rasvaton, vaikka puhutaankin äärimmäisen pienestä rasvamäärästä. Linssit kannattaa huuhdella ennen käyttöä, muita esitoimenpiteitä ei vaadita.

Padassa on ihanat mausteet, ja houkutteleva tuoksu ja maku ovat aina saaneet kehuja vierailtakin. Tämä pata häviää aina jääkaapista parissa päivässä, vaikka tekisin kuinka suuren annoksen!

bataatti-linssipata

4 vastausta artikkeliin “Bataatti-linssipata (vegaaninen, rasvaton)

 1. Tein tätä ja tosi hyvää tuli! Intialaistyyppiset mausteet sopivat makean bataatin kanssa. Nätit kuvat sinulla myös, varsinkin ensimmäinen. :)

  Tykkää

  1. Kiva, että kokeilit ja että tuli hyvää. :) Kyllä tätä voi suositella varauksetta.

   Ulkona valokuvaaminen ja aurinko tuovat oman lisänsä kuviin; kunpa valoa olisi muulloinkin kuin kesällä!

   Tykkää

 2. Tuo soppa näyttää kyllä sopivan värikkäältä, että sitä voisi kokeilla, vaikka en ole bataatin suuri ystävä, niin kuin olen jo aiemmin kertonut. Toivottavasti mausteet poistavat liiallisen makeuden.

  Laitoin äsken ensimmäistä kertaa ruokaa tofusta. Marinoin sen yön yli parsakaalitofupiirakkaohjeesi mukaan ja paistoin sitten nopeasti pinnat. Freesasin sipulia, porkkanaa, palsternakkaa ja punaisen ja keltaisen paprikan ja lisäsin ison tetran paseerattua tomaattia ja vähän suolaa ja pippuria plus tacokastiketta. Tähän mössöön yhdistin luomukasvisliemikuutiolla maustetun tumman riisin, paistetun tofun ja avot: yllättävän hyvää tuli ja paljon! Sitä muonaa syödään siipan kanssa pari kolme päivää… En ole vielä kyllästynyt tähän hommaan ja paino on pudonnut tänä aikana puoli kiloa, vaikka olen normaalipainoinen.:)

  Tykkää

  1. Bataatti on tässä ruoassa niin herkullisessa muodossa, että saattaisit jopa tykätä siitä. :) Ei ole lainkaan liian makea ainakaan minusta.

   Hienoa, että olet taas touhunnut koekeittiössä! Kuulostaa niin hyvältä, että minunkin tekisi mieli maistaa. Tärkkelykseen ja kasvismuonaan yleensä ei tosiaan kyllästy helposti, koska se on niin mahtavaa ruokaa. Itse pidän ruoasta vielä enemmän nyt kuin koskaan aiemmin. Ruokailu on suuri nautinto, kun saa syödä paljon pelkäämättä lihovansa. Perinteinen länsimainen ruoka on niin kaloripitoista, että sen syömistä on pakko rajoittaa, jos mielii pysyä tietyssä painossa. Tärkkelystä ei tarvitse eikä kuulu rajoittaa, vaan sitä saa syödä mielin määrin. Mikä sen parempaa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s