Fit-lehden parhainta antia

Minulle on kertynyt melkoinen määrä irtonumeroina hankittuja fitnesslehtiä, koska mies tykkää välillä ostaa niitä minulle. Olen saanut ja lukenut mm. Fit-, Sport-, Women’s Health- ja Shape-lehteä. Uusimpana tulokkaana on Juoksija-lehden erikoislehti naisille nimeltään JuoksuPlus.

fit-lehdet   

Kun lehden aihepiiri kiinnostaa, lukemiskokemuksen olettaisi silloin olevan aina hyvä. Fitnesslehdissä on kuitenkin suuria eroja. Ei tarvitse tehdä syvällistä analyysia huomatakseen, että jokin lehti tarjoaa enemmän sisältöä, sen kanssa viihtyy kauemmin ja siitä jää jotain mieleen. Kotimaisista fitnesslehdistä nämä kriteerit täyttää useimmin Fit-lehti, josta on tullut oma lempparini. Talvella jakamani spagaatin venyttelyohjeet ovat juuri Fit-lehdestä, ja niitä katsotaan blogissani tasaisesti. Kun googlaa esim. ”spagaatti venyttelyohjeet” tai pelkästään ”spagaatti ohjeet” (ilman lainausmerkkejä), Google lajittelee jakamani Fit-lehden ohjeet ensimmäisten tulosten joukkoon kuvahaun puolella. Se osaltaan varmaan selittää Fitin suosiota; kuvat ovat isoja, ja niissä on oikeita ihmismalleja animaatiokuvien sijaan (toisin kuin esim. Women’s Health -lehdessä), ja ohjeet ovat selkeitä ja toimivia. Lisäksi itse pidän lehden tunnelmasta, ja siinä on mielestäni vähiten sellaisia typeriä ja ristiriitaisia juttuja, joita ajan hermoilla olevissa lehdissä usein väkisinkin on (esim. yhdellä aukeamalla juttu riittävän unen tarpeellisuudesta, ja pari sivua myöhemmin mainos pillereistä, joita popsimalla unentarve vähenee).

Kuvituksena Fitin parhaita juttuja. Tämä on numerosta 7-8/2014.
Kuvituksena Fitin parhaita juttuja. Tämä on numerosta 7-8/2014.

Nyt kun noudatan tärkkelysfilosofiaa, häiritsevimpiä juttuja niin Fitissä kuin muissakin fitnesslehdissä on jatkuva proteiinin mainostus ja tuputus. Varsinkin silloin minua alkaa harmittaa, kun kerrotaan kasvissyöjästä, joka joutuu kikkailemaan proteiiniensa kanssa saadakseen niitä tarpeeksi. Se muistuttaa siitä, miksi oma vegaaniksi ryhtymiseni ei onnistunut jo vuosia sitten. Väärää tietoa on niin paljon ja se on niin yleisesti hyväksytty oikeaksi, ettei sitä monikaan osaa kyseenalaistaa (ei edes Vegaaniliitto!). Kaikesta proteiinipuheesta huolimatta Fit-lehdessä on ollut eniten minua kiinnostavia täsmäjuttuja. Esittelen niistä murto-osan tässä postauksessa, ja kaikki kuvat saa klikkaamalla suuremmiksi.

Fit-lehdestä 7-8/2014.
Fit-lehdestä 7-8/2014.

Aina tammikuussa keskitytään totta kai laihduttamiseen, kiinteytymiseen ja rasvanpolttoon, vaikka ne aiheet kiinnostaisivat monia ympäri vuoden. (Alla olevat jutut Fit-lehdestä 1-2/2013.)

kuinka nopeasti rasva lähtee   mistä rasva palaa

Lopuksi vielä suklaisen chiapuuron ohje (Fit-lehdestä 6/2014).

suklainen chiapuuro

Jos satuit kiinnostumaan Fit-lehdestä, sen saa edullisesti Lehtikuninkaan lehtivalikoimista. Sivuilla on paljon muitakin lehtiä tarjouksessa. Säästö on merkittävä irtonumeroihin verrattuna ja kaupan päälle saa tilaajalahjan. Mikäli mies ei aio hankkia minulle yhtäkään Fit-lehteä tänä vuonna, ryhdyn tilaajaksi vihdoin minäkin!

6 vastausta artikkeliin “Fit-lehden parhainta antia

 1. Ei taitaisi olla hullumpi ajatus yrittää liikkuakin vähän järkevämmin nyt kun jo syö niin terveellisesti kuin yleensä on mahdollista! Nimittäin tuo aloittelijan lenkkeilyohjelma näyttää sopivan motivoivalta helppojen kävelylenkkien harrastajalle. Sitä todennäköisesti jaksaisi noudattaa ihan eri tavalla kuin hikirääkkejä, jotka saa ihmisestä ilmat pihalle suurin piirtein jo ennen kuin on aloittanutkaan.

  Fitness-alan lehtiä olen selannut joissain odotushuoneissa, en tiennytkään, että niitä on noin kattava valikoima.

  Suklainen chiapuuro näyttää mahtavan herkulliselta, sitä aion tehdä, kun kaapissa on kaikkia aineita paitsi nestemäistä steviaa (minulla on jauhoa). Katsotaan meneekö jauholla pilalle :(

  Hyvä postaus sinulta.:)

  Tykkää

  1. Mukavaa, että jutusta oli iloa puuro-ohjeen ja ehkä juoksunkin johdosta. :) Pidin itse puurosta paljon jo ennen, mutta nyt tärkkelysfilosofian aikaan se on vielä entistäkin parempaa murkinaa. Olisin halunnut jakaa kaikki kuusi Fitin puuro-ohjetta, mutta jaettavaa alkoi olla jo liikaa ja ajattelin, että voinhan halutessani tehdä oman puuropostauksen, jos oikein innostun puuroista. Juoksijaksi kuukaudessa -jutussa on tosiaan mukavan maltillinen etenemisvauhti ja juttu on kirjoitettu kesäksi, jolloin moni ei käy salilla vaan harrastaa ulkolajeja. Nyt jos koskaan voisi kokeilla, jos juokseminen ei ole aiemmin maistunut. :)

   Minullakaan ei muuten ole nestemäistä steviaa, eli puuro ei suinkaan mene pilalle ilman sitä. :) Sen voi makeuttaa millä haluaa.

   Tykkää

 2. Voi ei, minulla on löllöreidet! Pitäisi varmasti lähteä nyt juoksemaan noitten ohjeiden mukaan, mutta en taida jaksaa. :( Tiedän eläväni liian paikallaan pysyvää elämää, liikunnasta on niin vaikea motivoitua. Pidän kyllä rauhallisista metsäkävelyistä, mutta ne eivät ole tehneet reisiä kiinteiksi. Kenties pysyn löllöreitenä! Ravintoasiat sentään on paremmassa jamassa. Aina jotain hyvää kuin huonoakin. :)

  Tykkää

  1. Tuo reisityyppijuttu on tosiaan aika avartava, koska kuvaukset ovat sen verran osuvia. :) Omani ovat lähimpänä tuhteja ja lihaksikkaita, mikä on järkeenkäypää harrastamieni lajien johdosta. Löllöreisien ei tarvitse olla paha juttu varsinkin, kun syömisesi ovat kunnossa ja käyt kävelyillä. Jos juoksuharrastus ei innosta kevyelläkään startilla, niin kaikenlainen arkiliikunta voisi sopia sinulle parhaiten, mikäli kaipaat lisää aktiivisuutta elämääsi. Kaikki alkaa kuitenkin syömisistä, eli hienoa, että se puoli on hanskassa. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.