Se makeampi raakatoffeekakku

Kun edellisen kerran tein raakatoffeekakun olemassa olevalla ohjeella, siitä tuli oikein hyvää, jämäkkää ja makeaa. Olen kuitenkin niin suuri toffeen ystävä, että halusin kehitellä sellaisen ohjeen, joka tyydyttäisi toffeenhimoani vieläkin paremmin. Olen kertonut, millaista herkkua ja kuinka toffeisia parhaat taatelit ovat, ja että omia lemppareitani ovat Ekosegon Medjool-taatelit, jotka ovat vieläpä luomua. Niinpä halusin kokeilla, millainen toffeekakusta tulee, kun se makeutetaan pelkästään taateleilla. Ja siitähän tuli todella toffeinen ja hurjan makea!

Pohja

 • 150 g manteleita
 • 2 1/2 dl kuivattuja taateleita

Täyte

 • 150 g cashewpähkinöitä
 • 2 dl kookoskermaa
 • 200 g kuivattuja taateleita
 • 2 tl vaniljauutetta tai -jauhetta

Koristeeksi

 • taatelinpaloja ja/tai pähkinöitä
 1. Liota manteleita ja cashewpähkinöitä erikseen useampi tunti.
 2. Jauha pohjan aineet ja sekoita keskenään. Painele taikina leivinpaperoidun (irtopohja)vuoan pohjalle ja reunoille. Säilytä vuokaa kylmässä sen aikaa kun teet täytteen.
 3. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi.
 4. Kaada massa pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Säilytä kakkua joko jääkaapissa tai pakastimessa.

Minulla oli kolme tavoitetta kakkua tehdessäni: halusin, että siitä tulisi oikeasti toffeinen ja makea ja että pähkinöiden terveelliset rasvat riittäisivät yksinään (kaakaovoita tai kookosöljyä ei siis käytetä) ja että kakku pysyisi koossa ilman edellä mainittuja rasvoja (varsinkin kookosöljyä käytetään usein kovettamaan täyte). Onnekseni kaikki tavoitteeni toteutuivat! Kakusta tuli vielä makeampi kuin edellisestä tekemästäni raakatoffeekakusta, eikä rasvoja tarvittu. Tiesin, että kakusta tulisi pehmeämpi rasvojen poisjättämisellä, mikä ei haittaa, kunhan täytteestä ei tule valuva ja löysä. Kakkujen on kuitenkin aina oltava sellaisia, että niitä kehtaa tarjoilla myös muille. Paloja pitää siis pystyä leikkaamaan siististi. Tässä kakussa täyte ei ollut liian pehmeää edes heti tuoreena, mutta se jämäköityi entisestään jääkaapissa. Jos haluaa kakusta vielä kiinteämmän, sen voi hyvin pakastaa.

Taateleiden kohdalla on tällä kertaa tärkeä käyttää tuoreiden sijaan nimenomaan kuivattuja taateleita, joita ei ole liotettu. Taatelit osaltaan jämäköittävät muutoin pehmeää täytettä, eikä niin tapahdu, jos taatelitkin ovat pehmeitä. Jos raakaleivonnassa käytettävät laitteet ovat edes sen tasoisia kuin omani, jotka nekään eivät ole häävit, niin täytteestä saa tasaisen pehmeän; seassa ei tule olemaan kovia taatelinpalasia.

Aiemmassa tekemässäni raakakakussa toffeisuus saavutettiin pitkälti agavesiirapin avulla, tässä kakussa puolestaan taateleiden voimin. Jos haluaa jämäkämmän, rakenteeltaan juustokakkumaisen toffeekakun, aiempi resepti on siihen parempi, mutta jos taas haluaa makeamman, pehmeämmän ja toffeisemman kakun, tämä resepti on siihen omiaan.

4 vastausta artikkeliin “Se makeampi raakatoffeekakku

 1. Näyttää kyllä tosi hyvältä ja toffeiselta eikä taaskaan tarvita monia aineita, mikä on aina plussaa :) Tein raakaluumupiiraan ja tykkäsin siitä, mutta se on ehdottomasti raikas kakku. Tämä kakku toimii varmasti paremmin makeanhimon karkottajana, menee kyllä kokeiluun!

  Tykkää

  1. Kiva, että kokeilit luumupiirasta! Siinä kun ei ole oikein muuta makeutusta kuin luumut, makukokemus on tosiaan erilainen kuin tässä taateleilla makeutetussa kakussa. Luumu sopii hyvin niihin kausiin, kun ei ole pakko saada makeaa kipeästi, ja tämä kakku taas pahimpaankin makeanhimoon. On mukavaa, kun on mistä valita. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.