Tuettu spagaatti onnistuu jo!

Kun venyttelystä huolimatta en ollut vielä kuukausi sitten edistynyt spagaattiin taipumisessa juuri ollenkaan, päätin alkaa venytellä vieläkin säännöllisemmin ja enemmän. Olen sittemmin venytellyt kolme tai neljä kertaa viikossa, ja se on tuottanut selviä tuloksia. Lähtötilanne oli siis tämä:

Istuin neljän sanakirjan päällä, ja jo tuo asento vaati ponnistelua. Nyt tilanne on tämä:

Aika iso kehitysaskel! Sanakirjoja on enää vain kaksi, ja saan jalat suoriksi. Takajalan polven alla on villasukka, koska paljas lattia sattuu muuten kovasti polveen (normaalisti venyttelen matolla). Vasemmalla puolella en pääse yhtä syvälle spagaattiin, mutta jo lähtiessä vasempi puoli oli kehnompi, eli se on kehittynyt yhtä lailla kuin oikeakin puoli.

Odotin, että oman notkistumisen voisi tuntea selvästi niin kuin kunnon kohenemisen yleensäkin: jos esim. alkaa nostaa painoja, jossain vaiheessa kädet eivät pelkästään näytä kiinteämmiltä, vaan kauppakasseja kantaessaan voi huomata, etteivät kassit enää tunnu niin painavilta, koska omissa käsivarsissa on enemmän voimaa. Minä en kuitenkaan tunne itseäni notkeammaksi, vaan jalat ovat aina ihan muusia. Pahimmillaan tunnen itseni jäykemmäksi kuin ennen, ja tuohon tuettuun spagaattiin piti ponnistella vielä enemmän kuin lähtötilannekuvaan. Ero on silti ilahduttavan suuri!

Ylellä on muuten oikein mukava artikkeli 80-vuotiaasta naisesta, joka kuntoilee paljon ja taipuu yhä spagaattiin. Se valaa toivoa meihin muihinkin!

4 vastausta artikkeliin “Tuettu spagaatti onnistuu jo!

  1. Olis kyllä niin kiva osata tehdä spagaatti mutta mulla aina loppuu into kesken. En vaan jaksa venytellä tarpeeksi. Toi edellyttää kuitenkin niin paljon vaivaa. Sä oot jaksanu jatkaa venyttelyä ja nyt näkee, että se kannatti =)

    Tykkää

    1. Totta, työtä spagaatti kyllä vaatii. :) Olen osoittanut sen, että noinkin jäykästä lähtötilanteesta voi notkistua ja spagaatti voi siten olla mahdollinen. Silloin kukaan muukaan ei tarvitse mitään ihmettä onnistuakseen, vaan nimenomaan sen venyttelyn vaivan, vaikka säännöllistä venyttelyä voikin olla hankala sovittaa omaan aikatauluun ja jaksamiseen. Ehkä sinäkin vielä joskus innostut venyttelemään juuri sopivasti! :)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.