Lukeeko sinunkin blogiasi Euroopan unioni?

Bloggaajana oman blogin kävijätilastoja pystyy seuraamaan aika tarkastikin. Blogini statistiikka kertoo minulle mm. kuinka monta kävijää ja klikkausta blogini saa tietyssä ajassa, ja mistä maista klikkauksia tulee. Sekin näkyy pitkälti, mitä kautta kävijät tulevat blogiin (esim. Blogilistan, hakukoneiden, muiden blogien, keskustelupalstojen ym. kautta). Myös hakusanoista näkee osan, vaikka Google ei niistä valtaosaa enää paljastakaan. Mitään liian yksilöivää ei tilastoista kuitenkaan näe, eli sitä ei tarvitse kenenkään pelätä. Minusta on ollut erityisen kiinnostavaa seurata, mistä maista blogiani luetaan. Maaliskuun osalta lista näyttää tältä:

maaliskuun maat

Statistiikassa maat on listattu lippuineen kartan alapuolelle. Kun tarkastelee maiden listaa tarkemmin, sieltä pomppaa silmään niinkin hassu maa kuin Euroopan unioni. Tässä osa listassa näkyvistä maista:

EU

”Maan” kohdalla ei ole tietenkään lippuakaan, koska kyse ei ole maasta. Tuntuu kummalta, että blogiani on katsottu Euroopan unionista. Mitä se tarkoittaa? Katseluja EU:sta on tullut jo aiemminkin. Onko blogiini tultu työajalla vai tauolla, viihtymään vai tutkimaan, ja millä asialla? Todennäköisintä on, että käynteihin ei ole mitään jännittävää syytä; yhtä lailla kuin vaikkapa stressi, myös jännittävät tarinat ovat usein ihmisen itsensä luomia, eikä totuus jonkin asian takana välttämättä ole kovinkaan ihmeellinen. Mutta jos asioita ylipäänsä tykkää pohdiskella, tällaisen asian kohdalla päähän tulee kaikenlaisia ajatusleikkejä. Mm. Disney on Ice -kirjoituksessa pohdin, miten monilla eri sanoilla voidaan puhua tappamisesta. Idea siihen syntyi surmata-sanasta, jota saduissa niin usein käytetään. Seurataanko jossain sivustoja, joissa kirjoitetaan tappamisesta? Suomessa on totuttu vahtimiseen, holhoamiseen ja valvontakameroihin. Myös netissä valvotaan, nykyäänhän on nettipoliisejakin. Olisiko juuri tappamisesta kirjoittaminen aiheuttanut sen, että EU:sta olisi tultu varmistamaan, että terrorismin torjunnalle ei ole juuri minun blogissani tarvetta? Heh! Näin ei tietenkään ole, sillä blogini on kärpäsenkakan kokoinen (tai pienempi) valtavassa blogimeressä saati netin sivustoilla yleensä, mutta ajattelun voimalla omasta päivästä tulee parhaimmillaan kuin b-luokan toimintaelokuva tai vähintäänkin poliittinen trilleri. Sitä paitsi tappaminenkaan ei ole yksiselitteistä, vaan saa eri merkityksiä eri asiayhteyksissä, esim. tappaa aikaa, mikä tuskin saa EU:ta aktivoitumaan. Ehkä onkin niin, että EU:sta on tultu tappamaan aikaa minun blogiini?

Luultavinta on, ettei tähän(kään) asiaan koskaan saa mistään vastausta, mutta olisi silti mielenkiintoista tietää, luetaanko EU:ssa paljonkin blogeja ja miksi ihmeessä. Onko suurin piirtein jokaisen bloggaajan statistiikassa käyntejä EU:sta? Näinhän voisi hyvinkin olla, jos EU:n palkkalistoilla olevilla on tapana käyttää ruokatuntinsa netissä surffailuun. Samalla kyllä luulisi, että sellaisia blogikäyntejä (eli vapaa-ajan toimintaa) ei tehtäisi EU:n nimissä.

4 vastausta artikkeliin “Lukeeko sinunkin blogiasi Euroopan unioni?

 1. Eilen eksyin toista kertaa lukemaan blogiasi, ja pääsit heti sen enempää miettimättä kymmenen harvan ja valitun joukkoon, nimittäin seurattavien blogien listalleni. Kiitos hauskasta, positiivisesta ja asiasisältöisestä lukukokemuksesta! :-)

  Tykkää

 2. Aika laaja lukijakunta! Melkein puoli maapalloa :) No, sehän kertoo hyvästä blogista! Tämä EU käsite on kyllä hauska. Tavarat ja elintarvikkeetkin voi olla valmistettu EU:ssa, mikä sekin on häiritsevä tapa jättää kertomatta asioita!

  Tykkää

  1. Kyllähän se aika uskomattomalta tuntuu, että blogiani on luettu niin monesta maasta. :)

   ”Valmistettu EU:ssa” on kyllä tosiaan ärsyttävä teksti. Samaten olen nähnyt jotain tyyliin ”Valmistettu EU:n ulkopuolella”. Se on tietysti vielä hämärämpää! :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.