S-ryhmän vastaus Rainbow’n taateleiden huonontumiseen

Kirjoitin vähän aikaa sitten taateleista, ja harmittelin sitä, kuinka Rainbow’n taatelit olivat ennen hyviä, mutta muuttuivat pakkausuudistuksen myötä markkinoiden huonoimmiksi. Juttua kommentoi mm. Emma, joka mainitsi myös Rainbow’n purkkiananaksen muuttuneesta makukokemuksesta. Päätin ottaa S-ryhmään yhteyttä taateleiden osalta ja mainitsin myös ananakset. Sainkin vastauksen siihen, miksi taatelit ovat selvästi erilaisia kuin ennen, ja myös ananaksia kommentoitiin. Alla on tuotelaatupäällikön vastaus kokonaisuudessaan.

Paremmat taatelit - Rainbow      uusi pussi

Hei,

Ikävä kuulla, että Rainbow pehmeiden taateleiden laatu on tuottanut pettymyksen. Kyseisen tuotteen on meille valmistanut tunisialaisista taateleista ranskalainen Maitre Prunille jo vuodesta 2012 asti. Viime vuonna pakkausdesign uudistettiin samalla kun pakkausmerkinnät päivitettiin tuoreimman lainsäädännön mukaisiksi.

Kyseiseen tuotteeseen käytetään Declet Nour- lajikkeen taateleita. Valitettavasti raaka-aineen saatavuus Tunisiasta on viimeisen vuoden aikana ollut sen verran epävarmaa, että rinnalle on otettu taateleita myös Algeriasta. Taateleiden alkuperämaa on aina merkitty pakkaukseen parasta ennen -päiväyksen yhteyteen. Laatukriteerit ovat kaikelle raaka-aineelle samat, mutta toki pientä vaihtelua esim. rakenteessa esiintyy alkuperämaan lisäksi myös satokausiolosuhteista riippuen; suhteellisen vähän prosessoiduista luonnontuotteista kun on kyse. Samasta syystä myös säilykeananaksen ominaisuuksissa, kuten happamuudessa ja makeudessa saattaa esiintyä vaihtelua kasvuolosuhteiden mukaan. Toimittajissa tai ananaksen alkuperämaassa (Thaimaa ja Indonesia) ei ole tapahtunut muutoksia viime vuosina.

Kiitos palautteesta, jota otamme mielellämme vastaan. Valvomme tuotteidemme laatua säännöllisesti, minkä lisäksi kuluttajilta saamamme arvokkaan palautteen perusteella pääsemme tarvittaessa jäljille mahdollisesta laatuongelmasta.

Ystävällisin terveisin,
Tanja Talvenheimo
Tuotelaatupäällikkö
SOK Marketkaupan ketjuohjaus

***

Oli mukava saada vastaus ja vieläpä näin nopeasti. Harmi vain, ettei tietous tässä asiassa paranna tuotteen laatua, rakennetta tai makua. Minun piti heti tarkistaa, mikä maa omassa taatelipussissani lukee päiväyksen kohdalla (en huomannut sitä aikaisemmin, näin vain Ranskan, missä tuote on valmistettu). Ja Algeriahan siellä lukee! Voih, vihreän pussin taatelit kun olivat tunisialaisia ja herkullisuudessaan täysin vastakohtaisia nykyisille taateleille. Miten taateleita voidaan edes ”valmistaa” Ranskassa, kun ei ole kyse vaikkapa taatelikakusta, joka leivottaisiin Ranskassa algerialaisista taateleista, vaan taateli on jo Algeriassa taateli? Varmasti tarkoitetaan esim. kivien poistamista, pakkaamista ym. mutta silti hassua, kun kuitenkin puhutaan 100-prosenttisesti vain yhdestä luonnontuotteesta, ei siitä tehdystä valmisteesta. Mitäköhän sellaista Tunisiassa on tapahtunut, mikä estää taateleiden saannin/kasvun? Afrikassa asuvat lukijani voisivat tietää, jos olisivat yhtä kiinnostuneita taateleista kuin minä (blogiani on luettu mm. Egyptistä ja Sudanista). Minun kannattaa kuitenkin varmasti varautua siihen, että Afrikasta asti tätä asiaa ei kommentoida!

Kuvien lähde: http://www.rainbow.fi

4 vastausta artikkeliin “S-ryhmän vastaus Rainbow’n taateleiden huonontumiseen

 1. Olipas kiva, että sait vastauksen! Ja että kysyit myös ananaksista. Vastaukset molempiin kysymyksiin on mielestäni hyvät. Joskus vain oikukkaat sääolosuhteet vaikuttavat satoihin. Ananasten kohdalla en ole myöskään huomannut alkuperämaata tai eroja noiden kahden maan välillä. No mutta sinun täytyy jatkossa yrittää metsästää taateleita, joiden alkuperämaa on Tunisia ja verrata sitten, onko Ranskassa prosessoitu taateli erilaista kuin entinen (tai en nyt muista edellisestä kirjoituksesta, muuttuiko prosessointimaa pakkauksen muuttuessa).

  Tykkää

  1. Minustakin vastaus oli oikein asiallinen ja kattavakin, mutta ei tosiaan muuta sitä, että uudet taatelit ovat heikkolaatuisia vanhoihin nähden. Ero on niin suuri, että kuka vain Rainbow’n taateleita syönyt voi todeta saman. Onneksi löysin Ekosegon Medjool-taatelit, ne ovat parhaita ja vieläpä luomua Kaliforniasta. :) Rainbow’n taateleiden kohdalla prosessointimaa oli Ranska jo silloin, kun taatelit olivat tunisialaisia. Jos joskus löydän tunisialaisia taateleita jostain, niin voihan niitä testata, vaikka Medjoolit ovatkin taateleiden kunkkuja ja kuningattaria. :)

   Tykkää

 2. Tunisian tilanteeseen vaikuttaa terrorismi niin kuin tänään uutisissakin nähtiin. Alueella on hyvin epävakaata. Arabikevään tulosta.

  Tykkää

  1. Täysin totta, juuri tuota arabikevättä ajattelin tekstiä kirjoittaessani itsekin, mutta silti epäilin terrorismin vaikutusta juuri taateleihin. Mutta totta kai terrorismi ja poliittiset tilanteet yleensäkin vaikuttavat nimenomaan elintarvikkeiden vientiin ja tuontiin. Toivotaan Pohjois-Afrikan maihin paljon vakautta ja valoisampaa tulevaisuutta!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s