Stockmannin mainonta harhaanjohtavaa – Beige Is the New Brown

Niin kuin kaikki vähänkään asiasta kiinnostuneet tietävät, Stockmannin tavaratalolla menee huonosti. Syitä jyrkälle alamäelle on haettu vaikka mistä: yleisesti huonosta taloustilanteesta, kehnosta asiakaspalvelusta, irtisanomisista, jatkuvista yt-neuvotteluista ja niin edelleen. Nyt tiedän omakohtaisesti yhden syyn lisää: se on täysin harhaanjohtava mainostus.

Äitini näki viimeisimmässä Stockmannin kanta-asiakaslehdessä kuvan ruskeasta Dawn Levy -merkkisestä takista, ja halusi välttämättä ostaa sen minulle vanhan vastaavan ja kuluneen takkini tilalle. Kun menimme Stockalle, samainen takki oli kokenut melkoisen muodonmuutoksen:

Ruskea takki     Beige

Kyse ei suinkaan ole samasta takista eri värisenä, vaan kuvan ruskea takki on luonnossa hyvin vaalea beige. Takkia saa vain kahdessa värissä, beigenä ja tummansinisenä. Tällaista ruskeaa takkia ei ole olemassa, ei Stockalla eikä Dawn Levyn valikoimissa.

Beige

Lehden kuvateksti paljastaa, että kuvan takki edustaa nimenomaan beigeä, ei tummansinistä takkia:

Eihän lehtikuvan takki tietenkään menisi tummansinisestäkään, mutta nyt väriero on kuin yöllä ja päivällä. Kun kuvan takkia ei ole olemassakaan, miten vaaleanbeige takki on saatu näyttämään ruskealta ja miksi niin on haluttu tehdä? Tämä ei selity millään valaistuksella tai kameran salamalla. Jos mallilla on ollut beige takki päällään, sen ei pitäisi voida missään olosuhteissa näyttää näin ruskealta. Miksi kuvia käsitellään tavalla, joka muuttaa tuotteen täysin toiseksi? Menimme Stockalle varta vasten takin vuoksi, ja lähdimme pois tyhjin käsin.

Kyllä Stockmannilla on hyvin erikoinen tapa buustata bisnestä. On mielenkiintoista seurata, lähteekö kasvukäyrä tällaisilla tempauksilla reilusti ylöspäin, vai onko luvassa entistä pahempi mahalasku.

Ruskea takki    Beige    Sininen

Kaikki jutun kuvat ruskeaa takkia lukuun ottamatta Stockan nettisivuilta (https://stockmann.com).

2 vastausta artikkeliin “Stockmannin mainonta harhaanjohtavaa – Beige Is the New Brown

  1. Aika paha kämmi sattunut, kun väriero on noin voimakas. Mäkin kyttäsin kerran yhtä Desigualin laukkua, joka oli kaikin puolin tumma ja utuinen Hullujen päivien kuvastossa. Kun menin nettikauppaan ostamaan laukkua, se olikin kiljuvan kirjava eli siinä oli kaikki sateenkaaren värit. Hulluilla päivillä meininki on tietty hullua, mutta silti mun mielestä ihan sama asia kuin tää sunkin kokemus. Tyhmää toimintaa! Tuskin saavat asiakkaita lisää tällä tyylillä :(

    Tykkää

    1. On tosiaan ihan vastaava tuo sinun kokemuksesi. Vaikea sanoa, mistä tällaiset mokat johtuvat. Ja kun ei edes puhuta mistään hienoisesta värierosta, vaan suurin piirtein päinvastaisista väreistä!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.