Raakatoffeekakku

Selailin kahvilassa tämän vuoden ensimmäistä Unelmien Talo & Koti -lehteä, ja kirjoitin siitä ylös lupaavalta kuulostavan raakatoffeekakun ohjeen. Täysin sama resepti löytyy myös lehden nettisivuilta. Ohje on Kinuskikissa-leivontablogin perustajan Sini Visan käsialaa. Kaikista tekemistäni raakakakuista tämä yltää kärkikastiin. Kakku on ihanan makea (pakkokin olla, jotta makeanhimoni tyydyttyy) ja oikeasti toffeinen; on tavallista, että esim. vegaaninen ”juusto”kakku kyllä näyttää juustokakulta, mutta ei maistu ollenkaan samalta. Tämä kakku puolestaan antaa sitä mitä lupaa. Jopa hieman skeptisesti raakakakkuihin suhtautuva isäni piti tästä.

POHJA
1 ½ dl kuorittuja manteleita
6 kuivattua viikunaa
½ dl kookosöljyä
½ dl raakakaakaojauhetta
¼ tl jauhettua kardemummaa
¼ tl kanelia

TOFFEETÄYTE
4 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaakaovoita (raasteena)
1 ¼ dl agavesiirappia
¾ dl kookosöljyä
1 rkl vaniljauutetta tai -aromia
hyppysellinen suolaa

PINNALLE
50 g puolukoita
¼ dl kookosöljyä

 1. Liota manteleita ja täytteen cashewpähkinöitä runsaassa vedessä ainakin muutaman tunnin ajan. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa reunat leivinpaperisuikaleilla, jotta kakku irtoaa siististi.
 2. Hienonna mantelit tehosekoittimella. Lisää loput pohja-ainekset ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle. Voit käyttää levittämisessä apuna sormia, sillä seos on rakenteeltaan hieman taikinamaista.
 3. Hienonna pähkinät tehosekoittimella. Sulata kaakaovoiraaste kuumassa vesihauteessa. Huomioi, ettei raakaleivonnaisten lämpötila saa nousta yli 45 asteen. Lisää loput ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes seos on sileää.
 4. Kaada toffeetäyte vuokaan. Soseuta puolukat ja yhdistä kookosöljyn kanssa.
 5. Lusikoi puolukkaseosta täytteen pinnalle. Kuvioi pinta veitsenkärjellä.
 6. Laita kakku jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Laitoin puolukoiden tilalle vadelmia, muuten kakku on tehty täysin ohjeen mukaan. Makeaa täytettä tasapainottaa pohja, joka on kaakaoinen eikä kovin makea pienen viikunamäärän vuoksi. Puolukat olisivat varmasti tasoittaneet makeutta vielä tehokkaammin, mutta itse pidän makeasta; minulle raakakakut eivät täytä tehtäväänsä, jos ne ovat ”tavallisia” kakkuja mauttomampia tai happamampia. Jos tällä kakulla ei makeanhimo hellitä, niin ei sitten millään!

4 vastausta artikkeliin “Raakatoffeekakku

 1. Ääää nam ja slurps ja voih, pakko kokeilla! Olen ihan samanlainen sokerikoukkuuntuja kuin sinä, ja myös minun mielestäni raakakakun on oltava MAKEAA :-D tämä ehdottomasti kokeiluun!
  Suosittelen sinulle suolaista TERVEYSpiirasta nimeltään banaanipiiranen:
  2 banaania
  1/2 kesäkurpitsa
  1,5tl leivinj.
  1dl (manteli)maitoa
  2-3rkl öljyä
  2-4rkl psylliumj./ 1 kananmuna
  suolaa
  kanelia
  Muussaa banaanit. Raasta kurpitsa. Lisää märät aineet.
  Sekoita kuivat aineet ja yhdistä KAIKKI. Kaada öljyllä siveltyyn vuokaan. Paista 30-40min uunista riippuen 175-200 asteessa!

  Tykkää

  1. Nam ja slurps ovat juurikin oikeat salasanat sokerikoukkuuntujien kerhoon, kuulumme siis selvästi samaan porukkaan. :D

   Kiitos mielenkiintoisesta reseptistä! Vaikuttaa vähän samanlaiselta kuin jotkut YouTubesta löytyvät kesäkurpitsaleipäohjeet (sellaista leipää, jonka kuuluu olla myös makeaa). En ole koskaan kokeillut niitä reseptejä, eli voisinkin aloittaa tästä sinun antamastasi. Jospa vaikka saisin piiraasta jutun blogiinkin. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.