Proteiinipitoiset maapähkinävoikeksit

Näitä keksejä ei paisteta ja ne valmistetaan vain viidestä aineesta. Mikä parasta, nämä ovat tosi hyviä! Keksien proteiinipitoisuus perustuu maapähkinävoin lisäksi yhteen taika-aineeseen, jota taikinassa on eniten ja jota yksikään maistelija ei silti osannut arvata. Kun kerroin maistelijoille, mistä raaka-aineesta on kyse, vasta sitten he pystyivät maistamaan sen. Salainen raaka-aine on… kikherneet! Voi kuulostaa ihmeelliseltä käyttää makeiden keksien pääasiallisena raaka-aineena kikherneitä, mutta resepti todella toimii. Keksien vallitseva tuoksu tulee maapähkinävoista, eli kikherneitä ei huomaa tuoksustakaan (ennen kuin saa tietää, että kekseissä on kikherneitä).

Ohje

  • 240 g kikherneitä
  • 64 g maapähkinävoita (tarkkaa on grammojen kanssa!)
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 50 g rusinoita

1. Huuhtele kikherneet ja valuta hyvin. Sekoita kaikki aineet rusinoita lukuun ottamatta yhtenäiseksi massaksi esim. monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

2. Muotoile massasta haluamasi mallisia ja kokoisia keksejä ja paina niiden päälle rusinoita. Säilytä keksejä jääkaapissa laakealla astialla (jotta eivät tartu toisiinsa).

Nappasin alkuperäisen ohjeen malesialaiselta idoliltani Joanna Soh’lta, joka on yksi YouTuben fitness- ja ravinto”guruista”. Alla olevalla videolla hän valmistaa näitä samaisia keksejä (alkaa kohdasta 4:28), mutta käyttää rusinoiden tilalla suklaahippuja. Kokeilin sitäkin versiota, mutta se ei ollut mielestäni yhtä hyvä kuin rusinaversio. Koska keksejä säilytetään jääkaapissa, suklaapaloista tulee kylmiä ja kovia muun massan ollessa pehmeää ja mehevää, eli suutuntuma ei silloin ole paras mahdollinen. Suklaa ei myöskään sula optimaalisesti suussa, koska taikina on viilentänyt sen (voi näitä leivontatieteen saloja!). Eri asia on, jos keksit tai keksitaikinan syö heti eikä kylmennä sitä ollenkaan. En laittanut rusinoita taikinan joukkoon, koska aikaisemmissa versioissa huomasin niiden jakaantuvan epätasaisesti, eli joihinkin kekseihin tuli helposti kymmenen rusinaa, toisiin ei juuri yhtäkään. Vinkki: Ota keksit pois jääkaapista esim. 20 minuuttia ennen syömistä/tarjoilua, sillä lämpeneminen parantaa myös rusinoiden suutuntumaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.