Päähenkilöksi Ylen dokumenttisarjaan?

Sain blogini kautta kutsun hakea Ylellä esitettävän dokumenttisarjan yhdeksi päähenkilöksi.

Vastasin kutsuun näin:

Ja sitten tein niin kuin lupasin, eli tutustuin koko asiaan paremmin. Kyseessä on dokumenttisarja nimeltään Naiset jotka sanovat ei. Sarja vaikuttaa kaikin puolin todella mahtavalta ideoineen kaikkineen. Yritin miettiä, mikä minun ongelmani tai kaivattu elämänmuutos voisi olla. Samalla tiedostin, että jos ongelmaa pitää keksimällä keksiä, olen tuskin oikea henkilö ohjelmaan. Luin myös siitä, miten ohjelma toteutetaan. Päähenkilöiden läheisiä mielellään haastateltaisiin, ja kuvaukset tapahtuisivat päähenkilöiden luonnollisissa ympäristöissä, kuten kotona, työpaikalla, läheisen kotona tms. Olen toistaiseksi pitänyt blogianikin täysin anonyyminä, eli olisihan se aika repäisy esiintyä yhtäkkiä televisiossa omalla naamalla ja nimellä omassa kodissa, omien läheisten ympäröimänä. Jos siis tulisi valituksi ohjelmaan. Koko homma kyllä kiinnosti minua paljonkin, mutta en löytänyt itseäni niistä kysymyksistä, joita ohjelman sivuilla kysytään:

  • ”Tuliko mittasi täyteen? Etkö jaksa enää asioita, ihmisiä ja tilanteita, jotka tuntuvat vain vievän energiaasi ja pilaavan elämäsi? Vai onko elämä tarjonnut sinulle kaksi elämäsi tilaisuutta ja nyt pelkäät valitsevasi väärin?”

Kun ohjelmasta luki enemmänkin, mahdollisia pattitilanteita avattiin lisää; omat ongelmat voisivat liittyä vaikka epämiellyttävään parisuhteeseen, työpaikkaan, lapsettomuuteen yms. Eli asioihin, jotka varmasti koskettavat monia. Selasin myös hakulomaketta, jonka kysymykset olivat tietysti aika intiimejä, jotta hakijasta saisi mahdollisimman hyvän kuvan. Nykypäivänä se ei kuitenkaan liene mikään ongelma monellekaan, koska oma elämä jaetaan muutenkin koko maailmalle esim. Facebookissa, blogissa tai muualla somessa. Käyn parhaillaan blogikurssilla, jolla puhuttiin viimeksi juuri siitä, miten intiimejä paljastuksia varsinkin nuoret tekevät somessa. Sen rinnalla Naiset jotka sanovat ei -ohjelman hakulomakkeen kysymykset ovat ihan peruskauraa: millainen ihminen on, millaisia asioita tekee ja kenen kanssa, missä asioissa on onnistunut, mitä häpeää, mitä odottaa tulevaisuudelta, missä asioissa kaipaisi muiden apua jne.

Omalla kohdallani näyttäisi nyt siltä, että en hae ohjelmaan, mutta ehkä joku muu voisi tunnistaa itsensä yllä esitetyistä kysymyksistä. Itsestäni tiedän ainakin sen, että katson ohjelmaa suurella mielenkiinnolla syksyllä!

2 vastausta artikkeliin “Päähenkilöksi Ylen dokumenttisarjaan?

  1. Kivaa, että sait kutsun! Ymmärrän hyvin, ettet kuitenkaan ajatellut hakea mukaan. Minä en lähtisi mistään hinnasta tekemään tositv:tä ja jakamaan ”dilemmojani” kaiken kansan kanssa. Mutta suurella mielenkiinnolla jään minäkin seuraamaan, ketkä haluavat muutosta elämäänsä ja harjoittelevat sanomaan ei :)

    Tykkää

    1. Olihan se juu kiva saada tällainen kutsu blogin kautta. Varmasti kynnys hakemiseen on monelle korkea, mutta voisi houkuttaa jotakuta, jolla on jokin selvä dilemma. Ja kun kanavana on Yle, odotettavissa on varmastikin maulla tehty ja oikeasti laadukas ohjelma. Nyt on jotain, mitä odottaa syksyllä tv:stä!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.