Suklaaraakakakku

Tämä kakku on täyteläisen suklainen, aromikas ja tuhti. Se on myös helppo tehdä.  Kakun makuun ja koostumukseen vaikuttaa oleellisesti se, mitä suklaata käyttää. Olen ottanut ohjeen suoraan Yhteishyvän Ruoka-liitteestä.

Pohja

 • 150 g kuorellisia manteleita
 • 3 dl rusinoita

Täyte 

 • 150 g cashewpähkinöitä
 • 2 keskikokoista banaania
 • 1 dl kookoskermaa
 • 200 g tummaa suklaata 

Pinnalle

 •  puolukoita tai muita marjoja

Pane mantelit ja pähkinät erikseen likoamaan veteen. Liota noin 4 tuntia. Tee pohja jauhamalla mantelit ja rusinat monitoimikoneessa. Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pakastimeen.

Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja sulata lieden miedoimmalla lämmöllä. Jauha pähkinät hyvin hienoksi. Lisää banaanit ja kookoskerma ja pyöräytä seos sileäksi. Sekoita täytteeseen sula suklaa. Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta kakku. Ota kakku huoneenlämpöön jonkin aikaa ennen tarjoamista. Koristele marjoilla.

Omia huomioitani: Yhteishyvän mukaan kakusta riittää kuudelle. Minulla kakusta tulee 10-15 palaa, eli alkuperäisessä ohjeessa kakkupalat ovat valtavia. Ohjeesta poiketen en pakasta kakkua missään vaiheessa, vaan säilytän sitä jääkaapissa.

4 vastausta artikkeliin “Suklaaraakakakku

 1. Aijai, tämän taidan testata ensi viikolla palkintona siitä, että olen ollut ilman sokeria kuukauden päivät. Tuskin maltan odottaa.

  Tykkää

  1. Tämä sopiikin hyvin palkintokakuksi. :) Se vaan paranee paranemistaan jääkaapissa, eli jos kakkua on vielä jäljellä monen päivän päästä leipomisesta, ne viimeiset palat ovat vielä ensimmäisiäkin parempia.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s