Pippuriset suklaapallot

Nämä pippuriset pallerot sopivat erityisen hyvin kylmään vuodenaikaan lämmittävän vaikutuksensa vuoksi. Jos pippuria laittaa reilummin (ja lisää halutessaan muitakin mausteita, kuten inkivääriä), näitä syömällä voi aueta tukkoinen nenäkin, mikä on suotuisaa flunssa-aikaan. Suomensin ja muokkasin ohjetta mausteiden osalta Kerstin Hulténin kirjasta Maten som skyddar mot cancer. Nämä pallot ovat sokerittomia ja raakaherkkujen tapaan vegaanisia ja jauhottomia.

Noin 12 palloa

 • 1 dl rusinoita
 • 5 viikunaa
 • 5 taatelia
 • 1 dl (liotettuja) manteleita
 • 1 1/2 rkl luomukaakaojauhetta tai raakakaakaojauhetta
 • (esim. 1/4 tl tai enemmän) cayennepippuria tai muuta chiliä

Pallojen päälle

 • 2 rkl kaakaojauhetta tai kookoshiutaleita

1. Sekoita keskenään rusinat, viikunat, taatelit ja lopulta mantelit ja kaakao (ja haluamasi mauste), kunnes saat massasta hienojakoista.

2. Muotoile massasta palloja ja pyörittele ne kaakaossa tai kookoshiutaleissa.

3. Asettele pallot tasaiselle alustalle ja laita jääkaappiin. Säilytys niin ikään jääkaapissa.

Mantelien (ja kuivattujen hedelmien) liottaminen ei ole lainkaan välttämätöntä; palloista tulee kuivempia, jos aineita ei liota, ja vastaavasti mehevämpiä ja pehmeämpiä, jos aineet liottaa. Minä laitoin cayennepippuria neljännesteelusikallista enemmän, koska haluan pippurin maistuvan selvästi muttei liikaa. Joku voi haluta laittaa paljon vähemmän tai jättää kokonaan pois. Chilijauheissakin on paljon eroja; omani oli tällä kertaa paljon miedompaa kuin cayennepippuri, ja juuri siksi valitsin cayennen. Näistä tulee aika tuhteja, minkä vuoksi näitä ei tule syötyä kerralla kaikkia. Pari tai vain yksikin pallo tyydyttää sekä suklaan- että makeanhimon.

2 vastausta artikkeliin “Pippuriset suklaapallot

 1. Vasta nyt ehdin kommentoimaan näitä sun tekstejä vaikka kaikki olen lukenut. Sun palloista näytti tulevan paljon hienojakoisempia kuin omistani. Mullahan mantelit jää karkeiksi ja pallot näyttävät epätasaisemmilta muutenkin. Hyviä sentään ovat!

  Tykkää

  1. Ihan samoilta nämä munkin tekemät maistuu, vaikka massasta tuli tosiaan tasaisempaa kuin sun laitteilla. Mähän pienennän kaikki aineet ensin erikseen ja lopulta vaivaan yhteen käsipelillä. Siinä on enemmän vaivaa, mutta lopputulos on hyvä, eikä tarvitse uusiin laitteisiin satsata.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.