Mollin huikeimmat työpaikat – tuntipalkka 3,62 euroa!

Mol.fi-sivusto on nykyisen Työ- ja elinkeinoministeriön tarjoama palvelu, joka lienee käytetyin ja tunnetuin työpaikkasivusto Suomessa. Avoimet työpaikat on listattu täällä.

Mollista löytyy yhtä sun toista (tai sitten ei niin yhtikäs mitään), mutta löysin muutaman paikan, joita päätin suositella muillekin. Tartu siis alla oleviin houkutteleviin kotimaan ja ulkomaitten uramahdollisuuksiin! Oikeaoppisesti säästin parhaan paikan viimeiseksi.

 • Nimike:  Markkinointi-, tulkkaus- ja kääntäjäkoordinaattori
 • Työnantaja: Tulkkaus- ja käännöskeskus Professional Oy
 • Sijainti: Helsinki
 • Työtehtävät: uusasiakashankinta, tulkkaus- ja käännöstöiden järjestely ja koordinointi, toimistotyöt
 • Palkka: 1800 euroa kuukaudessa kokoaikatyöstä neljän kuukauden koeajalla
 • Miksi paikka ansaitsi päästä tälle listalle: Tämä ilmoitus tulee molliin aina neljän kuukauden välein. Tämä oli viides tai kuudes kerta, kun näin samaisen ilmoituksen mollissa. Sen sijaan, että alkaisi saada kohtuullisempaa palkkaa koeajan jälkeen, saakin lähteä ja tilalle palkataan uusi koeaikalainen. Ilmoituksessa sanotaan myös:  ”Kiireellisyyden vuoksi emme pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin.” Hmm, kummaa, kun he ehtivät kuitenkin laittaa ilmoituksen neljän kuukauden välein molliin.
Kuvakaappaus sähköpostiini tulleista mollin lähettämistä ilmoituksista. Kuvasta näkyy, että Professional Oy haki koordinaatorin tehtävään työntekijää kahdeksan (!) kertaa yhden vuoden aikana.
Kuvakaappaus sähköpostiini tulleista mollin lähettämistä ilmoituksista. (Suurenee klikkaamalla.) Kuvasta näkyy, että Professional Oy haki koordinaattorin tehtävään työntekijää kahdeksan (!) kertaa yhden vuoden aikana.

 

 • Nimike: Service Desk Technician
 • Työnantaja: CGI
 • Sijainti: Portugali
 • Työntekijältä vaaditaan: Fluency in Finnish, fluency in additional language(s) (English, Spanish or Portuguese), experience in user support (helpdesk or call center) , knowledge of PC’s Operating System and standard software (Preferential), knowledge of Hardware, Network Protocols, Microsoft Office, Anti-virus (Preferential), knowledge of Troubleshooting problems in PC’s, Printers, Windows OS, hardware, etc.
 • Palkka: 800 – 1000 euroa kuukaudessa kokoaikatyöstä
 • Bonus: Asumisesta ei tarvitse huolehtia, sillä pääset kimppakämppään jonkun kanssa.

 

 • Nimike: Transport logistics dispatcher
 • Työnantaja: EF-Express
 • Sijainti: Puola
 • Työtehtävät: Efficiently assign trips to comply with required pickup / delivery times; Professionally communicate with drivers through the day & night; Assigned & monitor trips, status update is to ensure the pickups / deliveries are being done on time; Professionally communicate with our clients; Coordinate work load with other team members.
 • Palkka: 2500 Puolan złotya (PLN) kuukaudessa kokoaikatyöstä (40 t), mikä tekee 580,01 euroa eli tuntipalkka on mielettömät 3,62 euroa! Varaudu siihen pettymykseen, ettet saa paikkaa, sillä tähän työhön on kovat kielivaatimukset; sinun tulee osata puolaa, englantia ja saksaa.

Muista myös tämä mukava lisä joidenkin ulkomaan paikkojen kohdalla: ”Te-hallinto ei vastaa ilmoituksessa mainituista tiedoista eikä avusta työluvan hankkimisessa”.

10 vastausta artikkeliin “Mollin huikeimmat työpaikat – tuntipalkka 3,62 euroa!

 1. Mitä helvettiä sä oikein kirjoittelet? Kattelin tässä huvikseni et millaista tulosta Professional Oy tällä hetkellä tekee ja osuin sit tähän kirjoitukseen… Oon ite ollut kyseisessä firmassa koordinaattorina ja pakko sanoa et nostaa veren kiehumaan ku lukee tällästä! Palkka ensinnäkin oli kohdallaan ja porukka mukavaa! Mulla ei oo mitään pahaa sanottavaa kyseisestä työnantajasta! Syy miks en jatkanut oli et lähdin opiskelemaan ulkomaille. Kyseinen tehtävä vaatii työntekijältä paljon nopeita päätöksiä ja itsenäistä työskentelyä. Joskus on tosi kyseessä ja pitää pystyä järjestämään tulkkaus hyvin lyhyessä ajassa esim. sairaalalle. Kyseessä ei ole pelkkä toimistohomma, jossa vaadittava älykkyys on lähinnä sitä luokkaa, että osaatko laittaa kahvinkeittimen päälle ja tarvittaessa neuvoa mistä wc löytyy…
  Itse kaipaan kyseistä työpaikkaa ja sen ilmapiiriä.
  En tosin usko, että nykyisestä pullamössö yhteiskunnasta löytyy liian helposti ihmisiä, jotka jaksaa kantaa vastuuta.
  Näkeehän sen myös tästä kirjoituksesta.. on aikaa ”mollata” asioita, joista ei tiedä, mutta ei ole ollut aikaa hankkia oikeita hommia…

  Tykkää

  1. Kirjoituksestani käy hyvin selväksi se, ettei se ole mielipide, vaan faktaa, jonka välittäjänä toimin. Työnimike, työnkuvaus ja palkkaus on kopioitu suoraan työpaikkailmoituksesta, jonka firma vähän väliä lähetti molliin. Sinun kokemuksesi firmasta eivät muuta kirjoituksessani olevia tosiasioita. Ota huomioon myös se, että en ota kirjoituksessa mitään kantaa itse työhön, minkä vuoksi en ole kirjoittanut mm. toimistoista, kahvinkeittimistä ja vessoista, eli ne lienevät omia mielikuviasi siitä, millaiseksi jotkut kuvittelevat koordinaattorin työn. Listaamasi työn vaatimukset saavat ilmoituksen näyttämään vielä entistäkin huonommalta, sillä vaativasta työstä tulee myös maksaa, mutta Professional Oy ei ollut siihen valmis 1800 euron palkallaan.

   Lisäsin kirjoitukseen kuvakaappauksen, joka todistaa, että firmalla oli sama ilmoitus mollissa peräti kahdeksan kertaa yhden vuoden sisällä. Jokaisella tervejärkisellä työnhakijalla herää epäilys firman toimintatavoista, kun hän näkee saman huonopalkkaisen ilmoituksen mollissa muutaman kuukauden välein.

   Tykkää

 2. Täydellisen kusetusmeininki tuli juuri tästä pestistä.
  Pääsin haastatteluun ja meininki oli vähintään erikoista. Tulin kohteliaasti 5 minsaa etuajassa ja soitin ovikelloa. Vastaukseksi sain tylyn ”Odota tääl ulkona”, siis sateessa. Haastattelu pidettiin likaisessa eteisessä, jossa minä ja toinen haastateltava istuimme samalla kun pari tyyppiä smyygi yllämme. Todella epäkohteliaat haastattelijat, joita ei tuntunut kiinnostavan ei niin yhtään. Kysymykset vähän semmosia et meil on koko ajan ylitöitä ja kiire, eihän haittaa. Koeajan jälkeisestä palkasta ei puhetta, eikä vastausta (eli ei ihme, jos pesti on aina koeajan jälkeen uusiks haussa). Kysyin ihan tän blogipostauksen perusteel, et mikäs vaihtuvuus täs paikas on ollu ni vastaus oli todella välttelevä ja et vaikee löytää hyviä tyyppejä. Pestiin liittyy paljon, mistä ei ole ollut ilmoituksessa mitään puhetta, mm. päivystyspuhelimen pitäminen välillä 24h mukana.

  Loppusilauksena toinen haastateltava oli tuonut portfolionsa, jota pomonaiset selasivat ja NAURESKELIVAT. Että joo, en ehdottomasti suosittele edes hakemaan.

  Tykkää

  1. Kiitos, että tulit jakamaan kokemuksesi!

   Monen normaalin firman kohdalla kertomasi tarina ei voisi mitenkään olla totta, mutta Professionalin kohdalla minua ei ihmetytä tuollainen meininki ollenkaan, sillä tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen olen kuullut lafkasta vain lisää huonoa. Ja sehän ei oikeastikaan ole mikään yllätys, koska se näkyy jo ilmoituksesta kilometrien päähän. Jo pelkkä ala-arvoinen palkka on osoitus siitä, että työntekijää ei arvosteta pätkääkään, ja koeajat ja työtehtävät, päivystyspuhelimesta puhumattaan, tekevät pestistä mahdottoman. Mitä enemmän hommia ja vastuuta, sitä suurempi työstä saatavan korvauksen on oltava. Kunpa useampi (humanisti) tietäisi sen.

   Ajatella, että firma ei viitsinyt panostaa edes haastatteluun! Sehän olisi heidän ainut keinonsa huijata ihmisiä firmaan töihin, eli kaikin puolin hyvän ensivaikutelman luominen olisi firmalle elintärkeää. Pesti on kuitenkin niin totaalisen kehno, että sitä ei näemmä edes yritetä kaunistella. Onpas aivan mahtavaa kuulla, että lähdit haastatteluun postaukseni luettuasi ja osasit siksi kysyä vaihtuvuudesta! Välttelevyyden voi ymmärtää, koska totuuden julki tuominen on niin epäedullista firmalle.

   Kun tähän kaikkeen lisää vielä tuon, että jotakuta nöyryytetään nauramalla hänen ansioilleen, niin minäkin toivon todella, että kukaan ei erehdy firmaan hakemaan saati heille töitä tekemään.

   Tykkää

 3. Kyseenalaista johtajuutta kyseisessä firmassa. Työntekijöitä ” vahditaan” Skypen kautta silloin kun johtaja ei ole paikalla? Valvontakamerat päällä? Tieto kulkee kollegalta toiselle, ei johtajalta työntekijälle. Käskyttävä ilmapiiri, ei kannustava. Ikävää mutta totta!

  Tykkää

  1. Hyvä, että saamme kokemuksia kasaan tähän ketjuun, kiitos siis kommentistasi!

   Ikävältä tosiaan taas kuulostaa, eikä ihmetytä kaiken sen perusteella, mitä firmasta tiedämme. Työntekijöiden sähköinen valvominen mahtaa tulla edullisemmaksi kuin paikan päällä valvominen, ja toimii varmaan lisäksi hyvänä pelottelukeinona. Eettisyys, motivoiminen ja kannustavuus eivät todella tuohon yhtälöön mahdu. Myös tiedonkulkuongelmat ovat omiaan vähentämään työssä viihtymistä.

   Tykkää

   1. Minä aloittin tulkkina siellä 5 vuotta sitten. Se firma oli ensimmäinen työnantajani. Aloituspalkka naurettavat €25 per tunti. Kun en tiennyt paljonko oikeasti maksetaan…oma virhe. Kun keräsin vähän kokemusta ja rohkeutta hain kaikissa muissa tulkkausfirmoissa. Minulla on kaksi kietlä suomen lisäksi, toinen niistä harvinainen. Sain muualta valtavasti töitä, palkka muualla on 35-40 euroa per tunti. Koska Professiomalilta sain vain vähän ja harvoin, vasta puolen vuoden kuluttua pyysin palkkakorotuksen. Pitkän ajan jälkeen, varmasti tulkkeja ei ollut juuri silloin ja töitä on tullut, pomo soitti minulle ja opettavalla äänellä yritti tinkiä. Palkka nousi €30. Olen edelleen töissä siellä, palkka maksetaan ajoissa, kerran maksettiin ehkä vahingossa matkakorvaukset väärin, lastenlippuja. Muuten kaikki menee hyvin, harmittaa vain, että ei voi raportoda internetin kautta, vaan pitäisi viedä tulkkaustositteet paikanpäällä, tai lähetä postitse. Minä en uskalta lähettää, vien ne joka kuukausi.

    Tykkää

   2. Kiitos kokemusten jakamisesta! Sinunkin kertomuksesi mukaan Professional jättää paljon toivomisen varaan. Ajatella, että kaikki muut firmat maksavat sitä paremmin. Luulisi, että harvinaisesta kielestä joudutaan väkisinkin maksamaan enemmän, mutta Professionalin pihiydellä ei näytä olevan mitään rajaa. Mieluusti firma ei tietenkään maksaisi mistään mitään, minkä alkuperäinen työpaikkailmoituskin niin hyvin osoittaa. Jotain lafka silti joutuu maksamaan ainakin silloin, kun tulkille on tarvetta, mutta (halvemmalla) tekevää ei löydy. Onneksi olet saanut niin paljon töitä kunnollisemmista firmoista!

    Tykkää

 4. K.o lafkassa ihan sama meininki edelleen, jengi vaihtuu ihan jatkuvasti, läpimätää toimintaa, kusetusta, työpaikkana tulkkaus ja käännöskeskus professional on semmoinen jota kaikki katuu. Kokemuksia jos millaisista yrityksistä mutta mikään ikinä oo ollut näin hirveä.

  Tykkää

  1. Kiitos, että tulit jakamaan kokemuksesi! Ällöttävää, joskaan ei yllättävää, ettei meno ole edelleenkään muuttunut paremmaksi. Jälkiviisaana moni varmaan jättäisi menemättä Professionalin listoille. Siksi onkin hyvä saada mahdollisimman paljon kokemuksia ylös, jotta monen kaipaamaa tietoa olisi saatavilla.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s