Mansikka-taateliraakakakku

Tällä itse keksimälläni reseptillä syntyikin oikein kelpo, hyvin kasassa pysyvä kakku.

Pohja:

 • 2 dl liotettuja manteleita
 • 1 dl liotettuja saksanpähkinöitä
 • 2 dl tuoreita taateleita (tai kuivattuja liotettuina)
 • (1 tl kanelia)

Täyte:

 • 4 dl kookoskermaa
 • 4 dl mansikoita
 • 3 dl tuoreita taateleita
 • 1 dl kookosjauhoja
 • ½ dl mantelijauhoja
 • 1 tl vaniljauutetta tai -jauhetta
 • (1 tl kanelia)
 • vajaa 1 ½ dl kookosöljyä

Koristeluun

 • reilusti mansikoita

Sekoita pohjan ainekset yhtenäiseksi massaksi monitoimikoneella tai millä vain laitteella, mikä jaksaa pilkkoa pähkinöitä. Painele massa esim. silikonisen vuoan pohjalle tai irtopohjavuoan päälle. Minä käytin irtopohjavuokaa, jonka halkaisija oli leveimmästä kohdasta 24 cm. Taikina ei ole liian tahmeaa ja sitä on helppo käsitellä.

Sekoita täytteen aineet keskenään joko samalla laitteella kuin yllä tai vaikkapa sauvasekoittimella. Itse halusin moussemaisen tasaisen täytteen, joten en jättänyt osaa marjoista kokonaisiksi. Lisää kookosöljy vasta lopussa, jottei se jähmety kohdatessaan mahdollisesti osittain jäiset marjat. Itse olin siirtänyt mansikat pakkasesta jääkaappiin leipomista edeltävänä iltana. Kaada täyte pohjan päälle.

Laita kakku jähmettymään joko pakastimeen vähintään tunniksi tai jääkaappiin useaksi tunniksi. Koristele kakku mansikoilla vasta jähmettymisen jälkeen. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja tekeytyy siellä niin, että on parin päivän jälkeen vielä parempaa. Anna kakun tekeytyä vähintään yön yli ennen tarjoilua.

Kun teen raakakakkuja, haluan, että niissä on aina jokin idea tai juju. Tässä kakussa on pari sellaista ideaa. Kakku on saatu makeaksi pelkästään taateleiden voimalla. Taatelit myös jämäköittävät täytettä. Lisäksi kookosöljyn määrää on voitu vähentää ja korvata kookos- ja mantelijauhoilla, joissa on paljon vähemmän kaloreita ja rasvaa kuin öljyssä. Täytteestä tulee moussemainen eikä ollenkaan valuva.

Raakakakuissa on usein roppakaupalla sitruunamehua. Sitruuna tuo raikkautta, mutta myös paljon happamuutta. Moni on tottunut niin makeisiin kakkuihin ja muihin herkkuihin, etteivät raikkaat kakut maistu näitten ihmisten suussa oikein miltään. Se on todella ikävää raakaherkkujen tarjoajalle. Siksi varta vasten tahdoin tästä kakusta riittävän makean, jotta se ei saisi ”terveys”kakun leimaa. Onnistuin tavoitteessani, sillä kaikki vieraat ottivat kakkua toisenkin palan. Uskon, että raikasta kakkua kaipaavalle tämä on liian makea, mutta suurin piirtein kaikille muille juuri sopiva. Mitä hitaammin syö, sitä makeammalta kakku maistuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.