Tofu-pähkinämureke

Olen jo monena vuonna tehnyt jouluksi tofu-pähkinämureketta, jonka ohjeen löysin aikoinaan Helsingin Sanomista.

2 pkt tofua (540 g)
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl mantelirouhetta
1/2 ruukkua persiljaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl soijakastiketta
1 tl kuivattua korianteria
1 tl juustokuminaa

Pilko tofu pieniksi paloiksi ja silppua persilja. Jauha kaikki ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Painele ainekset uunivuokaan ja paista uunissa 170 asteessa noin yksi tunti. Voit halutessasi kuorruttaa murekkeen: levitä pintaan sinappia ja korppujauhoja ja paista 250 asteessa 10 minuuttia. Murekkeen voi valmistaa myös marinoidusta tofusta.

Jotkut sanovat tofu-pähkinämureketta kasvissyöjän ”kinkuksi”, mutta se on huono ilmaus, koska kasvissyöjät eivät välttämättä kaipaa kinkulle korviketta ja toisekseen mureke ei maistu lainkaan kinkulta. Itse käytin marinoitua tofua ja korvasin vehnäjauhot mantelijauholla. Hasselpähkinän tilalle laitoin tänä vuonna saksanpähkinää. Oikein maistuvaa tuli; tästä pitävät lihansyöjätkin, jotka normaalisti karsastavat kasvisruokaa. Näin ainakin meillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s